mandag den 8. august 2011

Havens overflod

Tomater, Squash, bønner, gulerødder, rødbeder og andre grønsager er klar til at blive høstet løbende.
Denne salat opstod en sommer, da vi var godt trætte af at spise majskolber. Så hvorfor ikke koge dem og skære kernerne af, og det blev bare så lækkert. Nu laver vi tit salaten med hvad vi lige finder i haven eller køleskabet.


Sommer-relish.
1 majskolbe eller 100 g løse majs
3 tomater, tern
1 rødløg, skrællet, tern el. både
4-5 gulerødder, skrællet/skrubbet i tern
1 squash, mellemstor, tern
1 bdt. persille, skyllet, hakket
1 spsk. rapsolie
2 tsk. limesaft eller rødvinseddike
3 spsk. vand
1 fed hvidløg, presset
Salt og peber

Kog majskolben i letsaltet vand i 10-15 minutter. Afkøl den lidt og skær kernerne af.

Bland tomattern, rødløgsbåde, gulerodstern, squashtern sammen i en skål.
Rør olie, rødvinseddike, vand, persille og hvidløg sammen og smag til med peber og salt
Vend grøntsagerne i dressingen ca. 15 min før de skal serveres.

Tips
Grønne letkogte bønner kan tilsættes eller brug hvad du har.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar.