mandag den 15. august 2011

Pukkelryggede

Pukkelryggede, hvad er det i grunden for et ord. Nå… Svigerfamilien…. Vi mødes til grillfest hver sommer.

I år skulle vi komme med salat og brød. Så det fixede vi lørdag formiddag. Broccolisalat, tomatsalsa, guacamola, blandet salat og selvfølgelig kartoffelsalat. Samt en masse snacktilbehør.
Brødet, var en opskrift som jeg en gang skulle prøve af. Så familien blev forsøgskaniner. Hold da op, hvor blev det godt. Det rene mums…
Vi hyggede til midnat med snak og Irish coffee. Rigtig hyggeligt.

Jeg synes i skal have muligheden for at bage brødet.

Brydebrød med gulerødder og solsikke

2½ dl mælk
2½ dl appelsinjuice med gulerødder eller gulerodsjuice
50 g gær
½ dl sirup
75 g blød smør
1 spsk. salt
2 tsk. nelliker, stødte
2 tsk. ingefær, stødte
500 g gulerødder, groftrevne
100 g solsikkekerner
1 kg hvedemel

Pynt:
Solsikkekerner, græskarkerner, sesamfrø og flagesalt.

Mælk og juice lunes til max. 40 grader.
Hældes i en skål, smuldr gæren i og rør til gæren er opløst. Tilsæt sirup, smør, salt og krydderier.
Kom gulerødder og solsikkekerner i og rør.
Tilsæt ¾ af melet og resten lidt ad gangen. Ælt til dejen er elastisk. Måske skal der lidt ekstra mel i.
Læg et vådt viskestykke over og lad dejen hæve 45 min = dobbelt størrelse.

Del dejen i tre stykker. Form et lille brød af den ene kugle. Form 7 boller af hver af de to kugler. Lægges på bagepapir, den store kugle i midten og de små boller rundt om, så det ligner en blomst. Afstanden skal være ½ - 1 cm, så brydebrød kan hæve sammen.
Efterhæver 40-45 min.

Varm ovnen op til 200 grader.

Pensl brødet med vand, drys med solsikkekerner, græskarkerner, sesamfrø og flagesalt.
Bages på nederste rille i ca. 25-30 minutter, til det har en fin gyldenbrun farve.

Køles af på en bagerist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar.