onsdag den 25. juli 2012

Pakker

En rest kolde, kogte kartofler, et løg, lidt tomat og timian og en lækker, lækker kartoffelpakke er på vej.
Kogte kartoffelskiver, tomat, løg og timian lægges på et smurt stykke bagepapir
Fold bagepapiret sammen i toppen. Bages i ovnen 30 min ved 200 grader

Færdig kartoffelpakke
Pakkerne kan pakkes ind i stanniol og grilles.
Fy Fy!
 Hvad er det jeg skriver!!!
I stanniol, du skulle skamme dig, Hanne!
Og det er så en af de få gange i året jeg bruger stanniol.
God sommedag til jer.

torsdag den 19. juli 2012

4 kilos meditation



Solbærrene var ved at være modne. Så de måtte plukkes. Lidt kedeligt. ­ - Men når man så er kommet i gang, kan man bare side stille og slappe af. Lade tankerne flyve……

På et tidspunkt bliver man tanketom og slapper bare af.

4 kg sommer
Skal da på den igen om et par dage, da det ikke var alle som var modne.
Uhmmmmm... Elsker solbærmarmelade.

God aften til jer.

lørdag den 14. juli 2012

Når nu sommeren lader vente på sig

-Ja. Så må vi jo selv lave sommer....

Og her er det ikke sommer, hvis vi ikke får en kartoffelpizza.


Kartoffelpizza med løgmarmelade

Marmeladen skal smage sur-sød. Så den kommer til at spille op til den sprøde bund, og den bløde ost og den lidt bitter ruccola eller basilikum.

Løgmarmelade:

1 kg løg, skåret i tynde skiver
7 spsk. ekstra jomfruolivenolie
2 spsk. rødvinseddike
2 chili, mellem-hot, finthakket
70 g tomatkoncentrat
Groft salt
Friskkværnet peber

Pizzadej, brug din ynglingsopskrift (En af mine, er her)

3/4 kg nye kartofler, skrubbet og skåret i supertynde skiver
Frisk mozzarella
Basilikum eller ruccola
Olie

Løgmarmelade:
Varm en stor gryde op og hæld jomfruolie heri. Tilsæt løg, havsalt og friskkværnet sort peber.
Sautér løgene ved svag varme i 1 time uden de tager farve.
Tilsæt rødvinseddike, chili og tomatkoncentrat. Sautér ingredienserne i 20 minutter.
- Marmeladen kan sagtens laves dagen før.


Læg evt. bagesten i bunden af ovnen og varm den op til 230-250 grader.
Ælt dejklumperne igen. Lad dem hvile i 10 minutter. Rul dejklumperne ud i tynde cirkler på et meldrysset bord (24 cm i diameter). Kom dejen op på en træplade eller et andet brugbart materiale og smør lidt løgmarmelade på bunden. Læg kartofler på og pensl med ekstra jomfruolivenolie. Skrub pizzaen ud på den brændvarme stenplade og bage dem i 15-20 minutter.
hg

Vi fik kartoffelpizza sidste weekend, men den hjalp nu ikke på vejret.

Go’ lørdag aften til jer. 

Vinderen er fundet

Så er vinderen fundet.
Det blev Frk. Sørensen som har en ny blog, hvor hun skriver lidt om sine loppefund og kreative ideer.


 
Så hvis du sender en mail på skarntydenoglupinen(@)gmail.com så jeg ved hvor legemaden skal sendes hen.

Jeg holder bagedag, så her dufter skønherligt......



torsdag den 12. juli 2012

Der var en, der var to, der var tre, der var fire

Det startede med den til Silkepigen, så to til babyborn og så lige en til Bellisfrøet…
- Nu vil jeg ikke hækle hagesmække et stykke tid.


God torsdag til jer.



tirsdag den 10. juli 2012

Du kan nå det endnu


Husk sidste chance for at deltage i min give-away er på fredag den 13. juli J

God aften til jer. 

søndag den 8. juli 2012

Nyder solen på terrassen

Mens jeg har hæklet en hagesmæk til Silkepigen. Fuld af sommer og sol.

I går kogte jeg stikkelsbær marmelade efter Lisbets opskrift. Glæder mig til at smage det.

Nu skal jeg have kogt løgmarmelade til vores kartoffelpizza til i aften. Mmm… Glæder mig. Det smager bare af sol og sommer.

Go’ eftermiddag til jer.

lørdag den 7. juli 2012

Jeg er i lære

Hos datteren.
Vores datter har lavet sushi i flere år, og i mine køkkenskuffer ligger der efterhånden altid sushiris, riseddike og tangplader. Så er det bare at finde grønsager og fisk.
Så i går, bestemte jeg for at nu ville jeg lære det. Svigersønnen kogte risen, mens Bellisfrøet, manden og jeg hentede fisk og grønsager.
Avokado, agurk, peberfrugt, asparges og peberrod. Vi ville prøve at lave en nordisk udgave af wasabi, af peberrod og mayonnaise.
Fisken blev varmrøget laks, røget hellefisk, tun, rejer og tangsalat.

Og så fik jeg ellers undervisning af datteren. Og mange gange fik jeg at vide: Spar på vandet og ikke så meget fyldJ
Så er mor her igang
Synes nu selv det gik meget godt.

Og det smagte dejligt.

God dag til jer.


fredag den 6. juli 2012

Mormormad

Hvad er mormormad?

Jeg er ikke vild med udtrykket. Straks tænker jeg: Hvidt brød, kartofler og sovs, kogte grønsager, stegt flæsk, benløse fugle mm.
Det smager fint. - Men måske skulle det hedde Oldemormad…. Eller mad med traditioner.

Det er især efter jeg er blevet mormor, jeg tænker således.
- Og det kan godt være at jeg laver alting fra bunden. Men det er fordi jeg gerne vil vide hvad jeg stopper i munden.

Okay…. Da. - Så er jeg en moderne mormor. Som tænker; grønt, groft og økologisk. 


Og en moderne mormor laver selvfølgelig også mormorboller. Disse boller vil vores ældste barnebarn på 2, gerne have, måske fordi der er lidt chokolade i.

hg

Moderne Mormorboller
18 boller

100 g smør
3 dl mælk
30 g gær
2 æg
3 spsk sukker
300 g hvedemel
300 g fuldkornsspeltmel

Fyld
Evt. grofthakket mørk chokolade
Pensling
Sammenpisket æg

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mælken og lun blandingen til den er lillefingervarm. Tag gryden af varmen og rør gæren ud heri.
Pisk æggene med sukker og tilsæt mælkeblandingen.
Tilsæt melet og ælt dejen til den er sammenhængende. Tilsæt evt. chokolade.

Dejen skal klistre lidt. Læg et fugtigt klæde eller husholdningsfilm over skålen med dejen og sæt den til hævning i ca. 1 – 1½ time.
Den skal hæve til dobbelt størrelse.

Hæld dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord og del den i 18 lige store stykker.
Form stykkerne til boller og stil dem til efterhævning dækket med et fugtigt klæde i 20-25 minutter.
Bag bollerne ved 200° i 12-15 minutter til de er gyldne.

hg

Den moderne mormor ønsker en god dag til jerJ

torsdag den 5. juli 2012

Hyggeoaser

Vi har flere haveoaser eller kald det hyggekroge i haven.

Sjovt nok bruger vi dem de forskellig tidspunkter om dagen, så vi flytter lidt omkring.


Det lille bord står, så morgensolen rammer… Her nyder vi morgenkaffe i weekenderne og af og til frokost, når vi er os selv.


Cirkeloasen bruger vi tit til frokost, her er plads til et par stykker mere, hvis der er nogen som kigger forbi. Eller til at nyde et glas vin eller en kop kaffe efter arbejdsdagen.
Her sidder jeg af og til og hækler under parasollen.
- Ja. Der er en god udsigt over haven


Langbordet med udsigt over søen, her sidder vi om aften. Her varmer solen godt om aftenen.
Her står grillen og der er god plads til at gasblusset. 

Vi har et par åndehuller mere, men dem må I hører om en anden dagJ

onsdag den 4. juli 2012

Vi leger teenager

Vi fik hjemmelavede burgerboller med ribbenssteg til aftensmad. Det smagte nu godt!! En gang imellem.
- Hver 3. eller 5. år. - Kan faktisk ikke huske hvornår vi har fået det sidst.



Ingen rødkål. Vi havde ikke mere i fryseren og jeg tror ikke man kan købe friske rødkål på denne årstid. Men hjemmelavet agurkesalat i burgeren er nu heller ikke at foragte.

Burgerbollerne er gode. Blød og dejlig krumme og soft-sprød udenpå.
Bollerne er også gode til en almindelig bøf eller en kyllingesandwich.

Min favorit sandwichsbolle er: Brødet, smurt med persillepesto, en god røget italiensk skinke, feta, artiskokbunde og friske tomater. 

I får lige opskriften på bollerne:
hg


Burgerboller

12 boller

3 dl lunkent vand
50 g gær
½ dl olie
1 æg
3 spsk sukker
1 tsk salt
100 g fuldkornsspeltmel
500 g hvedemel

Pynt
1 æg til pensling
Sesamfrø, græskarfrø eller lignede.

Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt de øvrige ingredienser.
Ælt dejen til den er glat.
Læg et fugtigt klæde eller husholdningsfilm over skålen med dejen og stil den til hævning et lunt sted ca. 30 minutter.

Form 12 boller, lad bollerne ligge et par minutter. (Så er gluten nemmere at rulle ud og trækker sig ikke så nemt sammen)
Tryk boller flade eller rul med en kagerulle.
 Læg et fugtigt klæde over bollerne og lad dem hæve til dobbelt størrelse ca. 40 minutter.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med frøene.
Bag bollerne i ca. 10 minutter ved 225°.
hg

Bollerne er gode til at tage med på picnic eller i madpakken.

God aften til jer :-)

tirsdag den 3. juli 2012

Klar til sommer

Så har jeg fået syet sommerbukserne til børnebørnene. Så mangler vi kun solen.

Bukserne er syet af stofresterne fra nogle lange bukser. Så er jeg næsten færdig med bukser i denne omgang.

Jordbærrene savner solen lige som os. Det er for koldt og så regner det...


Jeg synes, det går for langsomt i køkkenhaven. Tålmodighed er vist ikke lige min stærke side. Jeg glæder mig nemlig til at jeg kan hente løg i haven. Men synes ikke at de vokser.
Og hos den økologiske landmand, hvor jeg henter kartofler og løg, er løgene spist af larver.


Nå. Men helt sølle er det nu ikke. Min far har kogt blandet saft, af rabarber, gamle solbær og hindbær til os. Og det smager af sol og sommer. Hurra for min far.
- Føler mig godt nok lidt forkælet. Tænk min far ringede til mig, da jeg lige havde fået fri fra arbejde og sagde: Kig lige forbi på vejen hjem.
- Og så fik jeg både saft og gele og en snak over en kop kaffe og hans hjemmebagte pæretærte med mandler. Den smager fantastisk.

God dag til jer.

PS. Min far er 79 år ung J Og jeg driller ham med at han burde have en blog, med alt hans hjemmelavede mad og hjemmebag. Og hans have har ikke et stykke ukrudt.

søndag den 1. juli 2012

1 års jubilæum fejres med en hækle-giveaway

1 års jubilæum på bloggen. (Ja, det nu vist en ugens tiden siden) Det skal fejres med en lille hækle-give-away.

Jeg har hygget mig med at lave indlæg, selv de ikke kommer regelmæssigt. Tit laver jeg noget kreativ og så giver jeg det væk. – Og så kommer jeg i tanke om:  
Jeg fik ingen billeder.

Jeg hygger mig, med at læse andres bloggers gode ideer. En gang imellem tænker jeg: Hvordan finder de tid til, at være så kreative???



Præmien er tre cupscakes, en clubsandwich og et par små jordbær. 
Fade mm. tilhører migJ

Club sandwichen indeholder nogle små dele som du lige skal have øje på, hvis små børn leger med den.

Jeg vil fejre starten på min sommerferie med give-awayen, som trækkes den 13. juli.

Hvis du gerne vil være med i denne give-away så kan du deltage på følgende måde.

1 lod: Kommentere her på indlægget og blive/være fast læser på bloggen her.

3  lodder: Kommentere her på indlægget og blive/være fast læser på bloggen her + du reklamerer for denne give-away  i din sidebar eller på din blog (Lån ovenstående billede og husk at linke).

5 lodder: Kommentere her på indlægget og blive/være fast læser på bloggen her + du reklamerer for denne give-away  i din sidebar eller på din blog (Lån ovenstående billede og husk at linke) + du er sød og sætte mig på din blogroll.

Husk at skrive, hvor mange lodder du deltager med.

Held og lykke til jer.

PS.
Lidt af kagepynten kommer fra Filihunkat og jordbærrene fra Mig og Maya .