fredag den 9. maj 2014

Maxi focaccia med pesto

Kender I det? Man har bagt et brød tusind gange og så er det kommet i glemmebogen... Sådan er det med denne focaccia...

- Men så skrev datteren en sms... Mor, det pestobrød... Har du en opskrift.... Jeg skulle da lige komme i tanke om, hvad hun mente.... Men det var altså focaccia med pesto.
- Og så var jeg da også nød til at bage et....

Den færdige focaccia ligger på bagestenen

En slice til at spise..

Maxi focaccia med pesto

25 g gær
3 dl lunkent vand
3/4 tsk salt
1 spsk rapsolie
100 g spelrmel
ca. 350 g hvedemel
Hjemmelavet persillepesto

Gæren røres ud i vandet.
De øvrige ingredienser tilsættes.
Dejen æltes igennem i ca. 15 minutter.
Stilles lunt til hævning, dækket med et vådt klæde i ca. 1 time.

Hvis du har en bagesten tændes ovnen med bagestenen efter dejen har hævet 30 minutter.
(hvis du ikke har en bagesten, kan du vente med at tænde ovnen til dejen er forhævet).

Dejen rulles ud til en firkant på ca. 40 x 30 cm og lægges på en bageplade med bagepapir.
Efterhæver ca. 10  minutter.
Pestoen smøres på.

Focacciaen bages ca. 15 minutter ved 225 grader.

Brødet smager lækkert til sommerens salater og grillmaden...

Håber på en solrig sommer...


2 kommentarer:

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar.